Halloween ja paahdettu myskikurpitsakeitto!

maanantai 2. marraskuuta 2015

Paavolan porukka on juhlinut Pyhäinpäivää, tai oikeastaan Halloweenia, oikein urakalla! Perjantaina kummityttö siskonsa ja äitinsä kanssa tulivat kylään ja kyläily päättyi herkutteluun ja saunaan myöhään illalla. Herkut haettiin Kreivilän koulun leipomosta ja karmivat herkut maistuivat hyvin koko porukalle! Minikuppikakut olivat kurpitsan, kanelin ja inkiväärin makuisia, silmämunat olivat sitruunan makuisesta kuivakakusta pyöriteltyjä herkkupalloja.




 Koristeita viriteltiin paikoilleen myös perjantaina; tigerista ostimme jo aiemmin syksyllä halloween viirejä ja hämähäkin seittiä ja pari luurankoa. Mitään kovin hurjaa emme viitsineet hankkia, sillä tytöillä on pelkoja tällä hetkellä vaikka ja mistä… Perjantaina aamulla tein kuitenkin pikaisesti marengin ja pursotin siitä marenkihaamuja. Ajattelin esikoisen haluavan pursotella haamuja kanssani, mutta kuulemma hän halusi vain katsella ja maistella. :)

Lauantaina saimme vieraiksemme esikoisen kaverin Urhon perheineen. Urhon äidin kanssa olemme tutustuneet vauvahieronnassa esikoisen ollessa alle neljän kuukauden ikäinen, ja edelleen juttu luistaa ja treffaillaan puolin ja toisin koko perheen kesken.




Lauantaina suunnittelimme perinteistä pihviateriaa ja alkuruuaksi jotain kurpitsasta. Ostin kaupasta myskikurpitsaa ja suunnittelin, että siitä on tehtävä jokin herkullinen sosekeitto. Tein keiton Tinskun keittiössä -blogin ohjetta mukaillen, mutta tapani mukaan tein vähän muunnoksia. Tässä kurpitsakeiton ohje vaihe vaiheelta:

Paahdettu myskikurpitsakeitto:

1 myskikurpitsa paloiteltuna, kuorittuna ja siemenet poistettuna (itselle tuli n. 750g)
suolaa ja oliiviöljyä
2 keltasipulia
6-7dl kasvislientä (käytän itse reformin luomu kasvisliemikuutioita)
1-1,5dl kuohukermaa

Paloittele ensin kurpitsa ja sen jälkeen kuori lohkot veistä apuna käyttäen. Riivi siemenet talteen! 



Kaavi siementen rihmastot pois veitsellä ja asettele sen jälkeen kurpitsalohkot uunivuokaan. Ripottele palojen päälle oliiviöljyä ja reippaasti suolaa ja paahda uunin keskitasolla 200 asteessa tunnin ajan.

Kurpitsan ollessa uunissa huuhtele siemenet ja paahda ne tilkassa oliiviöljyä ja lisää reippaasti suolaa. 


Lohko sipulit ronskeiksi paloiksi ja kuullota runsaassa voissa keittokattilassa. Laita samalla kasvisliemi tulille.

Kun kurpitsalohkot ovat paahtuneet, lisää lohkot kuullotetun sipulin joukkoon kattilaan ja laske päälle kasvisliemi. Kasvislientä on sopivaa laittaa sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.


Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kuohukermaa oman maun mukaan.


Tarjoile paahdettujen kurpitsansiementen kera!


Pääruuaksi söimme perus pihviaterian, joten ei siitä sen enempää. Ruuan jälkeen menimme koko porukalla paljuun ja saunomaan ja täytyy myöntää, että kyllä tuo palju neljän aikuisen ja kolmen lapsen toimesta melkoisen täynnä oli! Mutta lapset nauttivat täysillä, ja se on pääasia. :)

Jälkiruoka tuli vieraiden toimesta ja jälkiruuaksi söimme Pätsiniemi -blogista bongattua hämähäkinseitti -kakkua karkki- ja vadelmakoristelulla. Oli herkkua ja hyvän näköistä!


Tänään oli vuorossa vielä perinteinen possupata-illallinen kaveripariskunnan luona ja jälkiruuaksi Naantalin Aurinkoisen kurpitsa-prinsessakakkua. Tänään oli nälkä ilmeisesti sen verran kova, että kuvia ei tullut edes mieleen ruveta ottamaan! Ennen illallista käytiin vielä erään pikku herran 2-vuotissyntymäpäiväjuhlilla, joten melkoisesti actionia on yhteen viikonloppuun mahtunut! Nyt unta kuulaan ja arkea vastaanottamaan reippaasti aamulla!















Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.